Online Muziek

Achtergrond

Alex Ruis

Alex Ruis heeft een lange staat van dienst in de wereld van informatie, kennis en communicatie.

Vaardigheidsontwikkeling

In 2017 werd Alex Ruis vaak bezocht door de muse. Hierdoor kon hij zijn aandacht niet meer bij zijn informatiewerkzaamheden houden. De muse confronteerde hem met zijn oorspronkelijke ambities. Door onophoudelijk fragmenten van zijn muziekschetsen in zijn brein te laten klinken. Hij besloot de suggesties van de muse op te volgen. Na 28 jaren hervatte hij het componeren voor piano. Dit gaf zó veel voldoening, dat hij zich meer dan ooit tevoren ging bekwamen in het pianospel. Van het een kwam het ander. Hij vatte het plan op om wat hij het liefste doet, in te passen in zijn onderneming.

Piano- en compositieonderwijs

De basis voor de pianovaardigheden van Alex Ruis is gelegd door drie pianodocenten van verschillende muziekscholen in de periode 1982-1984 en 2005-2011. Voor het overige is hij autodidact.

Onderneming Alex Ruis

Zijn hele loopbaan werd mede mogelijk gemaakt door bedrijfsreorganisaties en voortdurend LIFO. Het gelijknamige bedrijf werd in 2010 opgericht. Vanuit het inzicht, dat zijn uiteenlopende diensten méér worden gevraagd dan er specifieke banen voor zijn. Online Muziek is de kortste en meest onderscheidende omschrijving van de huidige bedrijfsactiviteiten. Die zijn gericht op niches op het gebied van contrapuntische muziek.

Opleidingen, diploma’s, certificaten en (auto-)didactisch vermogen

Voor en tijdens zijn veelzijdige werkzaamheden heeft Alex uiteenlopende studies gedaan. Die zijn afgesloten met het behalen van een certificaat en/of diploma. Een kleine greep hieruit: hbo Bedrijfskundige Informatica / Informatiemanagement, diverse automatiseringscursussen en een stuk Organisatiepsychologie (academisch). Daarnaast bezit hij een groot (auto-)didactisch vermogen. Kennisintensieve bedrijven beseffen hoe waardevol zo’n kwaliteit is. Reden waarom Alex Ruis letterlijk en figuurlijk achter de schermen bij hen aanwezig was.

Van documentair expert tot bedrijfskundig ICT-specialist

Hij betrad de wereld van de documentaire informatie in de negentiger jaren van de vorige eeuw, toen hij ging werken voor Ziekenhuis Rijnstate. In 2002 werd hij bedrijfskundig ICT-specialist bij de Open Universiteit (OU). Voor die organisatie verrichte hij uiteenlopende ICT-diensten. Variërend van functionele en technische ondersteuning van virtuele klassen tot het onderzoeken van gebruikersevaluaties van diezelfde klassen.

Beheer, analyse en optimalisatie

Naast zijn werkzaamheden voor de OU ondersteunde Alex een viertal jaren BiblioNova bij het beheer. En passant analyseerde en optimaliseerde hij in 2007 circa 40 bedrijfsprocessen. Voor externe relaties en de Administratieve Organisatie en Interne Controle (AO/IC) van een unieke Nederlandse gemeente. Tot in de herfst van 2010 leverde hij bijdragen aan een implementatie- en beheerproject van Orbis Medisch en Zorgconcern als Informatiespecialist.


Copyright © 2008-2020 Alex Ruis, Heerlen, Zuid-Limburg , NL. Alle rechten voorbehouden.

ColofonColofon | ContactContact | PrivacyPrivacy | Site mapSite map | ServiceService

YouTube | Twitter | Tweet webadres | E-mail | Deel webadres via Facebook | Vind ik leuk via Facebook