Online Muziek

Webbeheer

Webbeheerder & webonderhouder

Deze dienst is beëindigd.

Webbeheerder Alex Ruis kan uw website beheren en onderhouden zodra én zo veel u wilt.

De inhoud van uw website ontstaat geleidelijk. Door webonderhoud zorgt u telkens voor gebruiksvriendelijkheid en bruikbaarheid van uw site. Hiermee motiveert u bezoekers om uw berichten te lezen. Via het optimaliseren van de toegankelijkheid op internet of intranet krijgt u meer sitebezoekers. Als u wilt minder. U kunt ook de vindbaarheid van uw web vergroten. Via zoekmachine optimalisatie komt uw site hoger in de zoekresultaten van Google en andere zoekmachines.

Webbeheer

Websites verschillen onderling nogal in de informatiebehoefte waarin die voorzien. Daardoor zijn er verschillen in omvang en complexiteit van het beheer. Naarmate de beheertaken toenemen en ingewikkelder worden, zal bij u de behoefte groeien om die gedeeltelijk of helemaal uit te besteden aan een externe websitebeheerder.
Oriënteer u zorgvuldig voordat u een webmaster kiest, want taakopvattingen van webbeheerders kunnen onderling verschillen.
Let erop dat u in ieder geval zélf geldige aanmeldingsgegevens van het CMS én het hostingpakket beheert.
Alex Ruis is zelfstandig webbeheerder van websites met een omvang tot tientallen pagina’s en categorieën.

Websitebeheer is maatwerk

Het is geen enkel probleem als u naast een webbeheerder zelf met uw site actief wilt zijn. Omdat het niet vanzelf spreekt wie wat wanneer doet, is het belangrijk om dit tevoren duidelijk af te spreken.

Doel van webbeheer

Gebruiksvriendelijkheid, bruikbaarheid, toegankelijkheid en vindbaarheid kunnen gemakkelijk worden verward met het eigenlijke doel van websitebeheer: het ondersteunen van uw bedrijfsdoelen. Op het gebied van communicatie en / of verkoop, voorlichting, samenwerking en dergelijke.

Webonderhoud

Voor de onderhoudbaarheid van uw website is het belangrijk dat u het recht hebt om wijzigingen in het ontwerp van uw site te mogen aanbrengen. Het is verstandig om het webontwerp ook te keuren op deze onderhoudbaarheid.

Eenvoudige website of content management systeem

Vanuit oogpunt van onderhoudbaarheid zou u het structureren van uw website eenvoudig kunnen houden. Bijvoorbeeld via een gratis alternatief als Google Sites. Wanneer uw site ingewikkeld wordt, kan die vervolgens ingepast worden in een content management systeem.

Een CMS mag u zien als een geheel van webapplicaties (gebruikersprogramma’s) die elkaar functioneel aanvullen. Dat maakt het eenvoudiger om een complexe site te onderhouden. Ook biedt het veel standaard-functionaliteiten die te duur zijn om telkens opnieuw te ontwikkelen.

CMS WordPress aangepast aan uw situatie

Het "open source" CMS WordPress biedt een belangrijk onderdeel van een webbeheersysteem. Dat meestal mee kan groeien met ontwikkelingen in uw bedrijf. Naast de software van WordPress bestaat het systeem uit webbeheerder(s), gebruiker(s), procedures, gegevens, gegevensverwerking, informatie, andere software en hardware. Deze systeemonderdelen zijn niet in iedere situatie even bruikbaar. Daarom pas ik die aan úw wensen aan.

Webbeheer tot en met inhoudelijk webonderhoud

Mijn webonderhoudsvaardigheden zijn zowel technisch als functioneel.

Onderdelen van webbeheer

Ik ga ervan uit dat het beheren voorziet in wat nodig is om uw website organisatorisch, technisch én bedrijfseconomisch positief te laten functioneren. De volgende taken van een webbeheerder kunt u dan aan mij uitbesteden:

 • optimaliseren keuze domeinnaam & hostingpakket
 • webonderhoud
  • aanpassen vanwege externe ontwikkelingen; installeren andere of nieuwe scripts (denk bijvoorbeeld aan webservices), sjablonen / templates, herontwerp, herbouw, wijzigen artikelen, indelingen, enzovoort
  • aanpassen aan nieuwe of gewijzigde functie(s); als hierboven + schrijven artikelen
  • herstellen van disfunctioneren; het terugzetten van backups, toegang herstellen
  • verhogen van functioneren; installeren updates, effectievere / efficiëntere scripts
  • voorkómen van disfunctioneren; het maken van backups, web beveiligen, toegang regelen
 • verwijderen onnodige gegevens en bestanden
 • gebruikersdocumentatie, procedures en werkinstructies
 • trainen gebruikers

Andere mogelijkheden

Wilt u alleen de inhoud bijwerken van uw website die gebouwd is in een ander CMS? Informeer dan vrijblijvend naar de mogelijkheden via mijn contactformulier.

Contact voor meer informatie of opdracht

Wilt u meer informatie over wat Alex Ruis voor u zou kunnen betekenen en hebt u een mogelijk interessante opdracht, neem dan nu contact op via het

U krijgt dan altijd snel een reactie!

pdf Algemene Voorwaarden (pdf: 88kB)


Copyright © 2008-2020 Alex Ruis, Heerlen, Zuid-Limburg , NL. Alle rechten voorbehouden.

ColofonColofon | ContactContact | PrivacyPrivacy | Site mapSite map | ServiceService

YouTube | Twitter | Tweet webadres | E-mail | Deel webadres via Facebook | Vind ik leuk via Facebook